Vegan ‘parmezaan’

5 April 2012 onder Sauzen en spreads
Kenmerken: , , , , ,
Voor: Maakt anderhalve kop
strooikaas, vegetarisch, veganistisch, plantaardig, glutenvrij, zonder soja, zonder ei, melkvrij, koolhydraatarm

Zoek je een plantaardig alternatief voor strooikaas? Probeer dan dit recept eens. Makkelijk te maken, goedkoop, lekker, voedzaam én lang houdbaar. Wat wil je nog meer? Lekker over de pasta met tomatensaus, als topping in wraps enzovoort.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en maal tot een korrelig poeder. Bewaar in een goed afgesloten potje of bakje. Blijft zeker drie maanden goed in de koelkast.

6 Reacties

Anja op 24-2-2015 - 15:13
Hoi Martine, Ik ben zeer blij met dit recept en wil het erg graag proberen, maar heb toch nog eerst een vraagje: Miso is toch een soort pasta? Hoe krijg je dan een korrelig poeder? Heb ik iets verkeerd begrepen?
Martine op 24-2-2015 - 15:28
Ja klopt, miso is een dikke pasta. Als je het samen met de droge ingrediënten fijnmaalt in je keukenmachine, raakt het vanzelf verdeeld door het mengsel en zie je het niet meer terug tussen de korreltjes.
Anja op 25-2-2015 - 10:53
Oh super! Dat ga ik dan maar gelijk proberen van het weekend. :-) Dank je wel.
Hildemarie op 30-1-2017 - 12:41
Deze parmesen maak ik al twee jaar met enige regelmaat. Echt een favoriet! (Net als de itaiaanse seitanworst en de spekjes) Dank je wel!
Martine op 30-1-2017 - 14:49
Super leuk om te horen Hildemarie!
Johannes op 2-11-2022 - 22:29
Ipv gistvlokken kan ookglutamaat (gsm) gebruikt worden. Omdat parmezaanse kaas ook glutamaat bevat komt dit de smaak dichtbij

Schrijf een reactie